Tolpoort » Nieuws

Telers en vervoerder slaan handen ineen (9 november 2011)

In Hoogkarspel is er door een unieke vorm van samenwerking een heel bijzondere organisatie ontstaan. Tolpoort BV en TCE Transport BV werken nauw samen en bieden hierdoor een breed scala aan diensten aan. Sinds 1 oktober 2011 is deze samenwerking werkelijkheid geworden.

Tolpoort is eigendom van twee telersverenigingen, Coöperatieve Telersvereniging WestFresh UA en Telerscoöperatie Quality Growers Holland UA. Tolpoort verzorgt voor haar aandeelhouders de logistieke handling en conditionering van hun producten. Tevens heeft het bedrijf de beschikking over een aantal productie- en inpaklijnen. Dit alles gebeurt in een distributiecentrum dat voldoet aan alle strenge eisen van BRC en HACCP. TCE Transport is sinds 2007 actief.

Beide partijen waren los van elkaar al geruime tijd aan het zoeken naar een mogelijkheid om de eigen capaciteit en kennis beter te benutten. Nadat beide partijen begin 2011 met elkaar in contact kwamen, ontstond al zeer snel het idee dat door het koppelen van de bedrijven er een geheel nieuwe uitgebreide organisatie ontstaat.

Onder de naam TCE Transport bieden deze organisaties een breed scala aan diensten aan op het gebied van transport, warehousing en VAS activiteiten. Bij dit alles staat kwaliteit en duurzaamheid hoog in het vaandel. Meer info: www.tcetransport.nl en www.tolpoort.com. (RO)

Terug naar nieuws overzicht