Tolpoort » Nieuws

Nieuw distributiecentrum Tolpoort van start gegaan (Weekblad Groenten en Fruit, 2 september 2008)

Binnen Tolpoort, gelegen in Hoogkarspel, vindt zowel opslag, overslag, conditionering en verpakking van verschillende groenten plaats. Beide telersverenigingen hebben een eigen verpakkingsruimte en samen streven zij naar een optimale samenwerking op het gebied van productinnovatie.

Voor de conditionering beschikt het centrum over zestien cellen met een innovatief koelsysteem, welke door middel van een luchtkast achter de verdamper leidt tot een hoger koelrendement en een lager energieverbruik. De aanvoer en verwerking van de groenten zal in gescheiden ruimten gaan gebeuren. Ook is er een distributieruimte met acht dockboards en een losstraat voor de aanlevering van de producten en een kantoorruimte waar ook een aantal medewerkers van The Greenery en handelsbedrijf J.H. Wagenaar zijn gehuisvest.

Tolpoort staat ook open voor andere telers of telersverenigingen om samen te werken op het gebied van logistiek en verpakken, of het verlenen van dienstverlening.
De officiële opening van het distributiecentrum is op vrijdag 12 september, waarna op zaterdag 13 september van 13.30 tot 16.30 uur een open dag plaatsvindt voor de omgeving. (Bron: LTO Groeiservice)

Terug naar nieuws overzicht