Tolpoort » Nieuws

Innovtief centrum Tolpoort van start gegaan (AGF.nl, 2 september 2008)

Binnen Tolpoort vindt zowel opslag, overslag, conditionering en verpakking van verschillende groenten plaats. Beide telersverenigingen hebben een eigen verpakkingsruimte en samen streven zij naar een optimale samenwerking op het gebvied van productinnovatie. Voor de conditionering beschikt het centrum over zestien cellen met een innovatief koelsysteem, welke door middel van een luchtkast achter de verdamper leidt tot een hoger koelrendement en een lager energieverbruik. De aanvoer en verwerking van de groenten zal in gescheiden ruimten gaan gebeuren. Op deze manier zal de voedselveiligheid gegarandeerd zijn. Dit, in combinatie met het geavanceerde koelsysteem, zorgt ervoor dat de telers van Tolpoort in staat zijn producten van hoge kwaliteit te leveren.

Bovendien is er een distributieruimte met acht dockboards en een losstraat voor de aanlevering van de producten. Voorts is er een kantoorruimte, waar ook een aantal medewerkers van The Greenery en handelsbedrijf J.H. Wagenaar zijn gehuisvest. Ook zal Tolpoort een stuk dienstverlening doen voor The Greenery, waarbij het streven is om samen met de aangesloten telers de dienstverlening te optimaliseren. Daarnaast staat Tolpoort ook open voor andere telers of telersverenigingen om samen te werken op het gebied van logistiek en verpakken, of het verlenen van dienstverlening.

Officiële opening en open dag
De officiële opening van het distributiecentrum is op vrijdag 12 september, waarna op zaterdag 13 september van 13.30 tot 16.30 uur een open dag plaatsvindt voor de omgeving.

Bron: Nico Bakker, Gewasmanager Bloemkool LTO Groeiservice.

Terug naar nieuws overzicht