Tolpoort » Nieuws

Nieuwsberichten

Grootste zonnepark van West-Friesland op dak Tolpoort een feit.

Op het platte dak van distributie- en verpakkingscentrum Tolpoort liggen vanaf nu 1.250 zonnepanelen met een totale oppervlakte van 4.000 m2. Hiermee is het grootste zonnepanelencentrum van West-Friesland hier realiteit geworden.
Lees meer »

1.250 zonnepanelen op dak van Tolpoort (NHD, 1 april 2015)

Het dak van het bedrijfspand van Tolpoort in Zwaagdijk-Oost wordt op dit moment helemaal bekleed met zonnepanelen. Er komen er 1.250 te liggen. Volgens directeur Gerard Korse van Tolpoort wordt dit het grootste zonnedak van West- Friesland.
Lees meer »

Distributiecentrum Tolpoort schakelt over op zonnestroom (GF Actueel 27 maart 2015)

Vanaf eind april beschikt distributie- en verpakkingscentrum Tolpoort in Wervershoof over 3.000 vierkante meter aan zonnepanelen. De in totaal 1.250 panelen vormen het grootste aaneengesloten oppervlakte in het Westfriese deel van Noord-Holland.
Lees meer »

Grootste zonnepark van West-Friesland op dak van Tolpoort (Drechterland Nieuws, 27 maart 2015)

Distributie- en verpakkingscentrum Tolpoort en Zonzo hebben een overeenkomst gesloten om op het dak van Tolpoort het grootste zonnepark van West- Friesland te installeren. Hiermee wordt het mogelijk om vrijwel alle bij Tolpoort aangevoerde bloemkool, witlof en broccoli te koelen met in de natuur opgewekte energie. Eind april zal dit nieuwe zonnepanelen-dak worden opgeleverd.
Lees meer »

Grootste zonnepark van West-Friesland op dak van Tolpoort (maart 2015)

Distributie- en verpakkingscentrum Tolpoort en Zonzo hebben een overeenkomst gesloten om op het dak van Tolpoort het grootste zonnepark van West- Friesland te installeren. Hiermee wordt het mogelijk om vrijwel alle bij Tolpoort aangevoerde bloemkool, witlof en broccoli te koelen met in de natuur opgewekte energie. Eind april zal dit nieuwe zonnepanelen-dak worden opgeleverd.
Lees meer »

Tweede verpakkingslijn broccoli bij verpakkingsbedrijf Tolpoort (april 2014)

Sinds kort beschikt distributie- en verpakkingsbedrijf Tolpoort over een tweede verpakkingslijn voor broccoli. Hiermee verdubbelt het verpakkingsbedrijf haar capaciteit om broccoli te verpakken in rekfolie. Verpakken in rekfolie heeft als voordeel dat de broccoli veel langer vers en knapperig blijft. Ook is het product hygiënisch verpakt en beschermt de verpakking tegen beschadigingen van de broccoli in het totale traject van grond tot mond.
Lees meer »

Nieuw warehouse management systeem bij DC Tolpoort

DC Tolpoort heeft sinds kort een nieuw systeem, waarmee haar distributiecentrum nog optimaler haar logistieke functie kan vervullen. Het is het nieuwe warehouse management systeem, waardoor alle producten volledig gestuurd in de koelcellen worden geplaatst en ook weer kunnen worden uitgeleverd en gefactureerd. Voordelen van dit systeem zijn dat de verkoop op ieder moment de voorraad in de koelcellen kan zien, men precies weet in welke koelcel een bepaalde partij van een bepaalde teler staat en ook weer kan zien bij welk dockboard de pallets moeten worden uitgeleverd.
Lees meer »

'Vijf jaar Tolpoort: leermomenten en perspectieven' (Coforta Magazine, jan. '14)

In vijf jaar tijd is Tolpoort uitgegroeid tot een flexibele organisatie waar samenwerking de boventoon voert. Gerard Korse, bloemkooltelers Manus Laan en Bas Kok en witlofteler Koos Groot evalueren hoe Tolpoort haar eerste lustrum bereikte en wat er de komende jaren nog van de locatie mag worden verwacht.
Lees meer »

Vervolg 'Vijf jaar Tolpoort: leermomenten en perspectieven' (Coforta Magazine, jan. '14)


Lees meer »

DC Tolpoort, TCE, Westfresh en QGH op Holland Food en Flowers Festival (AGF.nl, febr. '13)

Mooie presentatie van vier samenwerkende partijen op nieuw Foodgedeelte van deze inspirerende beurs (24 februari t/m 3 maart 2013, CNB-hallen Bovenkarspel).
Lees meer »

Samen sterk met Tolpoort (Rabobank Westfriesland-Oost, special Coöperatie, maart 2012)

Voorverpakte groenten hebben de toekomst.
Lees meer »

Telers en vervoerder slaan handen ineen (9 november 2011)

In Hoogkarspel is er door een unieke vorm van samenwerking een heel bijzondere organisatie ontstaan. Tolpoort BV en TCE Transport BV werken nauw samen en bieden hierdoor een breed scala aan diensten aan op het gebied van transport, warehousing en VAS activiteiten. Bij dit alles staat kwaliteit en duurzaamheid hoog in het vaandel. Sinds 1 oktober 2011 is deze samenwerking werkelijkheid geworden.
Lees meer »

Vier winnaars (GreenWeek, 11 april 2009)

Tijdens de verkiezing van de Teler van het Jaar op de laatste Greenery Dag viel mij op dat de genomineerde bedrijven gebrand waren op de titel. Dat vond ik veelzeggend. Als jurylid mocht ik alle kanshebbers bezoeken en het was me al opgevallen dat ze weinig voor elkaar onderdeden. Vooral op het gebied van "excellente samenwerking" bleken de kanshebbers in Honselersdijk, Boekel, Westfriesland en Moerdijk stuk voor stuk tot veel in staat.
Lees meer »

Genomineerde telers stellen zich voor (Greenweek, 7 februari 2009)

Dit jaar dingen maar liefst vier genomineerden mee naar de titel "Greenery Teler van het Jaar". De kanshebbers zijn Westende Fruitteelt B.V. uit Fijnaart, Greenco C.V. uit Honselersdijk, Coöperatie Champi chique U.A. uit Boekel en Telerscoöperatie Quality Growers Holland U.A. en Coöperatieve Telersvereniging Westfresh, die samen Tolpoort in Hoogkarspel hebben opgezet. The Greenery maakt 12 maart de winnaar bekend tijdens de jaarlijkse Greenery Dag, die dit jaar op de manege van IJsbrand Chardon plaatsvindt.
Lees meer »

"Teler van het jaar" bekend op The Greenery Dag (GreenWeek, 17 januari 2009)

The Greenery Dag vindt dit jaar plaats op 12 maart en wordt gehouden op de manege van IJsbrand Chardon. Een vakjury maakt tijdens dit jaarlijkse evenement de Teler van het Jaar bekend.
Lees meer »

Tolpoort officieel geopend (GreenWeek, 20 september 2008)

Het Distributie- en Verpakkinscentrum Tolpoort in Zwaagdijk-Oost is op vrijdag 12 september officieel in bedrijf gesteld door Albert Knol, financieel directeur van The Greenery. Tolpoort is ontstaan uit een samenwerking tussen de bloemkooltelersvereniging Westfresh, de witloftelersvereniging Quality Growers Holland en The Greenery. zij hebben gezamenlijk een DC opgezet, dat tevens wordt gebruikt als verzamellocatie voor telers van The Greenery in Noord-Holland. De open dag op 13 september trok duizenden bezoekers.
Lees meer »

Oproep tot bundeling krachten bij Tolpoort (NHD, 14 september 2008)

Hoogkarspel - Het nieuwe distributie- en verpakkingscentrum Tolpoort bij Hoogkarspel is al een symbool van vereende krachten. Maar bij de officiële opening werd gistermiddag van verschillende kanten een oproep gedaan om die krachten nog meer te bundelen. Dat geeft de bedrijven de beste kansen in de tuinbouwsector, die zwaar onder druk staat.
Lees meer »

Verpakkingscentrum Tolpoort houdt open huis (NHD, 9 september 2008)

Het nieuwe distributie- en verpakkingscentrum Tolpoort aan de Tolweg 7 in Hoogkarspel houdt zaterdag 13 september open huis. Tussen 13.30 en 16.30 uur kan iedereen een kijkje nemen in dit hypermoderne centrum voor de verwerking van onder meer witlof en bloemkool.
Lees meer »

Nieuw distributiecentrum Tolpoort van start gegaan (Weekblad Groenten en Fruit, 2 september 2008)

Distributiecentrum Tolpoort, een initiatief van telersverenigingen Westfresh (bloemkool) en Quality Growers Holland (witlof), is gestart.
Lees meer »

Innovtief centrum Tolpoort van start gegaan (AGF.nl, 2 september 2008)

De naam van het innovatief centrum, Tolpoort, verwijst naar de centrale ligging aan de Tolweg in Hoogkarspel. Dit distributiecentrum is ontstaan doordat de telersverenigingen Westfresh, bestaande uit een groep bloemkooltelers, en Quality Growers Holland (witloftelers) beide op zoek waren naar ruimte voor uitbreiding van hun activiteiten. Dit leidde tot een samenwerking tussen de twee telersverenigingen en uiteindelijk tot de bouw van Tolpoort.
Lees meer »

Aanvoer Noord-Holland naar Tolpoort (GreenWeek, 19 juli 2008)

Sinds 30 juni gaat de aanvoer van de Noord-Hollandse telers naar Tolpoort, het nieuwe distributiecentrum van de telersverenigingen Westfresh en Quality Growers Holland.
Lees meer »

Tolpoort deels in gebruik (NHD, 24 juni 2008)

September opening
Distributie- en verpakkingscentrum Tolpoort BV in Zwaagdijk-Oost is gisteren gedeeltelijk opengegaan.

Lees meer »

Bouw distributie- en verpakkingscentrum Tolpoort vordert voorspoedig (AGF.nl, 18 juni 2008)

Tijdelijke website DC Tolpoort in de lucht

De bouw van het nieuwe distributie- en verpakkingscentrum Tolpoort vordert voorspoedig. Aan dit innovatieve centrum, gelegen valkbij het WFO-Bedrijventerrein, wordt momenteel de laatste hand gelegd. Om iedereen op de hoogte te kunnen houden van de huidige en toekomstige activiteiten is inmiddels een (tijdelijke) website in de lucht, welke te vinden is onder www.tolpoort.com
Lees meer »

Tolpoort vanaf 23 juni in bedrijf (Greenweek, 7 juni 2008)

Het nieuwe distributiecentrum van telersverenigingen Westfresh en Quality Growers Holland wordt vanaf 23 juni in gebruik genomen; op 30 juni verkassen de kantoormensen. De officiële opening is echter drie maanden later door drukte die bij deze periode van het vollegrondsseizoen hoort.
Lees meer »

Distributiecentrum Tolpoort in de steigers (NHD)

Zwaagdijk - In de "oksel" van het talud van het viaduct van de Tolweg over de Westfrisiaweg wordt flink gebouwd. Daar verrijst het distributie- en verpakkingscentrum Tolpoort. Het wordt een gebouw van zevenduizend vierkante meter waarvoor Quality Growers Holland samen met telers van witlof en bloemkool de handen in elkaar hebben geslagen. Met dit centrum speelt men in op de vraag naar verpakte groenten en is er veel aandacht voor de voedselveiligheid van de producten die er straks de deur uitgaan.
Lees meer »

Eerste paal voor Tolpoort (Greenweek, 10 november 2007)

De bouw van het distributiecentrum van de telersverenigingen Westfresh en Quality Growers Holland is op 19 oktober officieel van start gegaan. Burgemeester Rob van der Riet van de gemeente Drechterland sloeg de eerste paal.
Lees meer »

Tolpoort voor groente op maat (NHD, 23 oktober 2007)

Initiatief bloemkool- en witloftelers ook voor verwerking andere producten uit regio.

Door Marcel Vermeulen
Oosterblokker - Tolpoort in Hoogkarspel speelt in op de groeiende vraag naar verpakte grooente. Ons land volgt daarmee ontwikkelingen elders. Verbetering van kwaliteit, verhogen van voedselveiligheid en levering van een product op maat zijn de belangrijkste overwegingen voor die omslag.
Lees meer »

Centrum voor distributie van groenten (NHD, 11 oktober 2007)

Zwaagdijk-Oost - Telers van bloemkool en witlof uit West-Friesland hebben het initiatief genomen voor de bouw van een distributie- en verpakkingscentrum.
Lees meer »

Nieuw distributiecentrum The Greenery (Groenten & Fruit, 24 juli 2006)

The Greenery is van plan om samen met telersverenigingen Westfresh en Quality Growers Holland een nieuw verpakkings- en distributiecentrum op te zetten in Noord-Holland.
Lees meer »