Tolpoort » Nieuws

Vier winnaars (GreenWeek, 11 april 2009)

Samenwerking is ook het trefwoord bij de Telerscoöperatie Quality Growers Holland U.A. & Coöperatieve Telersvereniging Westfresh in Noord-Holland. Deze groep vollegrondtelers levert volumeproductie met een kaarsrechte, korte lijn naar de markt en dus een minimum aan overslag. Ze doen dit alles ook nog eens met succesvolle concepten, zoals witlof die in de verpakking de magnetron in kan.

Alle "winnaars" met in hun midden de Teler van het Jaar 2009, hebben de hele organisatie laten zien hoe je het wij-gevoel moet ontwikkelen. Praten met elkaar is belangrijker dan praten over elkaar. Zo'n verkiezing onderstreept de veelgebruikte kreet "Samen werken, is samen oogsten". Daar doen we het voor, besefte ik op 12 maart. En met mij vele anderen. Ik heb bij Chardon al weer heel wat nieuwe genomineerden ontmoet.

Theo Ammerlaan, Voorzitter Coöperatie The Greenery Ook gelezen in deze GreenWeek: Telerscoöperatie Quality Growers Holland U.A. en Coöperatieve Telersvereniging Westfresh blonken volgens de jury uit in het succesvol realiseren van productinnovatie voor de vollegrondgroenten. Philip Smits: "Daarvan is de opzet van Tolpoort, een distributiecentrum speciaal voor de Noord-Hollandse productie, het levende bewijs."

Terug naar nieuws overzicht