Tolpoort » Nieuws

Genomineerde telers stellen zich voor (Greenweek, 7 februari 2009)

Trendsetter op koelgebied
Kwaliteit
Tolpoort voldoet aan de strengste hygiëne-eisen, waaronder GlobalGAP en BRC. De twee aparte ruimten voor aanvoer, verwerking en verpakking van de groenten worden geconditioneerd op een optimale temperatuur van 14 graden. "Hierdoor blijven de producten tijdens het inpakken zo vers mogelijk", zegt Koos Groot van Quality Growers Holland.

Ondernemend
In DC Tolpoort worden diverse agrarische versproducten op- en overgeslagen, gekoeld, verwerkt en verpakt. De telers werken nauw samen en dit resulteerde al snel in nieuwe en innovatieve witlof- en bloemkoolverpakkingen.

Weloverwogen
Het distributiecentrum is ook aanvoerpunt en dienstverleningscentrum voor collega Greenery-telers uit Noord-Holland en daarbuiten. Speciaal voor hun logistieke activiteiten hebben zij geconditioneerde verpakkingsruimten en koelcellen tot hun beschikking. "Om de logistieke dienstverlening zo snel mogelijk te laten verlopen beschikt het DC over 8 dockboards", vertelt Koos Groot. DC's worden met name bediend van vooral binnenlandse, maar ook buitenlandse supermarkten, exporteurs, groothandels etc.

Fris
De samenwerking tussen de beide telersverenigingen en The Greenery is zeer goed te noemen. De telersverenigingen stellen zich flexibel op en tonen veel ondernemerszin.

Toonaangevend
Tolpoort is uitgerust met de modernste technieken op het gebied van conditionering en energiebesparing. Hierdoor kunnen producten snel worden ingekoeld en op de gewenste temperatuur worden bewaard. De telers zeggen zich te blijven inzetten voor productinnovaties, omdat dit producten met een duidelijke meerwaarde oplevert.

Blij met de nominatie?
Koos Groot: "Zeer blij. We hebben met zijn allen hard aan de realisatie van het distributiecentrum gewerkt en het is erg leuk dat het resultaat gewaardeerd wordt".

Terug naar nieuws overzicht